8 daagse excursiereis Dubai

Vertrekdatum

  • 13
    november
    € 1.625,00 boeken
« Terug naar Verre reizen

Na 7 succesvolle Dubai-reizen gaat deze bijzondere bestemming dit najaar op herhaling. Dubai is DE place to be op dit moment. De plek waar het niet op kan, waar alles groter is dan elders op de wereld. Waar het meest luxe hotel staat, het hoogste gebouw en de grootste shoppingmall en waar alleen het beste goed genoeg is! De hoogste tijd voor een bezoek aan deze moderne, superschone Arabische stad vol wolkenkrabbers. Wij hebben een mooie 8-daagse groepsreis voor u samengesteld, op basis van halfpension en inclusief mooie excursies onder leiding van een Nederlandstalige gids. U vertrekt per luxe touringcar uit Limburg, vliegt vanuit Düsseldorf en wordt gedurende de gehele reis vergezeld door eigen Jacobs reisbegeleiding. In Dubai logeert u in het 4* hotel Ramada Chelsea Al Barscha in een kamer die is voorzien van alle faciliteiten. Kortom, als u het wilt, bent u in november 2018 in het Midden-Oosten waar het leven lijkt te bestaan uit soeks, safari’s en shoppingcentra.

Dag 1

Limburg - Düsseldorf - Dubai

Vanuit uw Limburgse opstapplaats brengen wij u per luxe Jacobs touringcar, en in gezelschap van onze eigen Jacobs reisbegeleiding die gedurende de gehele reis bij u blijft, naar Düsseldorf. U vliegt om 14.40 uur met Emirates Airlines naar Dubai.

Dag 2

Stadsrondrit Dubai (deel 1)

U arriveert (tijdverschil is + 3 uur), rond 00.15 uur in Dubai. Aansluitend bustransfer (ca. 1 uur) naar uw hotel in Dubai. De kamers in uw 4* hotel beschikken over alle faciliteiten en natuurlijk is er ook een zwembad aanwezig! U logeert hier 7 nachten op basis van halfpension (ontbijt- en dinerbuffet). Lekker
uitrusten voordat u vanmiddag nader kennis maakt met deze stad der toekomst. De beroemde architectonische bouwwerken gelden als hét symbool van Dubai. U werpt een eerste blik op Burj al Arab, u ziet de Jumeirah moskee en bezoekt het Nationale museum. Per watertaxi bereikt u de beroemde goud-soek en op de kruidenmarkt snuift u geuren uit de hele wereld op. Typisch: zodra het donker wordt, rijden er geblindeerde limousines voor, waaruit in het zwart geklede Arabische dames stappen die de sieradensoeks in glippen. Diner.

Dag 3

Sharjah

Na het ontbijt heeft u vrij om bij te komen van de indrukwekkende dag van gisteren. Vanmiddag is er een excursie naar Sharjah, een van de grotere Emiraten waarbij Sharjah-stad omringd wordt door indrukwekkende groenstroken. In 1998 culturele hoofdstad van het Midden-Oosten. U vindt hier maar liefst 17 musea! Tijdens de stadsrondrit ziet u o.a. Fort Al Hisn, de historische soek Al-Arsah en het
Islamitische museum.

Dag 4

Oostkust & Indische Oceaan

Vandaag gaat u per bus door de woestijn en via de indrukwekkende bergen bereikt u Dhibba. Bergketens, woestijn en kamelen trekken aan u voorbij. U bezoekt een markt en ook de oudste moskee van de Emiraten: de Al Bidya moskee uit de 1446. U rijdt door de havenstad Khor Fakkan, ziet de ruïnes van het oude fort van Fujairah en de Bithnah citadel. Diner.

Dag 5

Rondrit Dubai (incl.) en woestijnsafari (opt.)

In de ochtend staat een bijzondere excursie gepland: u gaat naar het inmiddels wereldberoemde Palm
Eiland Jumeirah. Hier bevindt zich het bijzondere Atlantis hotel, met 1500 kamers een van de grootste hotels ter wereld. U rijdt over dit palmeiland naar Dubai Marina en de trip eindigt bij een marktplein “in oude stijl”. Voor s’ middags kunt u zich inschrijven voor een excursie, mee de woestijn in. Met landrovers. Tussen en over zandduinen tot wel 200! meter hoog is dit een avontuurlijke onderneming. Bij zonsondergang kleurt de woestijn fantastisch rood. Geniet van een spannende rit door de woestijn en maak ook nader kennis met de zgn. “woestijnschepen”. ’s Avonds bent u te gast in een
Bedoeïnenkamp waar u gastvrij wordt ontvangen met koffie, waterpijp, een barbecue en een uitnodiging voor een rit per kameel.

Dag 6

Abu Dhabi

U kunt de Emiraten niet verlaten zonder een excursie naar de hoofdstad Abu Dhabi, dit wordt ook wel Manhattan van de Oriënt genoemd. U ziet o.a. de fantastische Sjeik Zayed bin Sultan Moskee (onze
koningin was er in 2012!) met 20.000 vierkante meter de grootste ter wereld! In het museum komt de
geschiedenis over de ontwikkeling van de Emiraten uitgebreid aan bod. Diner.

Dag 7

Vrije tijd of Oase Al Ain (optioneel)

Beleeft u de Oase Al Ain, omringt door roodgouden zandduinen ook wel bekend als de “stad van de bloemen”, die hier het hele jaar bloeien. De stad zelf ligt langs de grens van Oman. In de botanische tuin bevinden zich graven uit de tijd van 3200 v Chr. Al Ain. Of beleeft u de atmosfeer in de beroemde shopping malls van Dubai op eigen gelegenheid. Diner.

Dag 8

Terugvlucht

Uw vlucht staat gepland om 08.30 uur. Uw landing in Düsseldorf is voorzien om 12.40 uur. Onze Jacobs touringcar wacht op u om u terug naar uw opstapplaats in Limburg te brengen.

Opstapplaats

  • Roermond Retailpark
  • Venlo bushalte ziekenhuis
  • Urmond Carpoolplaats
  • Maastricht Geusselt
  • Heerlen Kerk Heerlerbaan

Inclusief

Busvervoer vanuit Limburg naar Düsseldorf v.v.
Rechtstreekse vlucht met Emirates Airlines naar Dubai v.v.
Bustransfer Dubai – hotel v.v.
6 overnachtingen in 4* Ramada Chelsea in Al Barsha
Begroetingsbijeenkomst en welkomstdrankje
Verzorging op basis van halfpension (ontbijt- en dinerbuffet)
Halve dagexcursie naar de Emiraten Sharjah
Halve dagexcursie Dubai incl. Burj el Arab, Jumeirah Moskee, Nationale Museum van Dubai + watertaxi
Halve dagexcursie Dubai incl. Palmeiland, hotel Atlantis, Dubai Marina en de Jumeirah Soeks
Hele dagexcursie naar Abu Dhabi
Hele dagexcursie Indische Oceaan en Oostkust
Toeristenbelasting
Nederlandstalige gids ter plekke
Eigen Jacobs reisbegeleiding gedurende de gehele reis
Reisgidsje (Duitstalig) per kamer

Exclusief

Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
De entrees tijdens de genoemde excursies. Deze bedragen bij benadering ca. € 15,- p.p.
Optionele excursies (aangeboden door en onder verantwoordelijkheid lokale agent)
Overige maaltijden en drankjes
Uitgaven van persoonlijke aard
Fooien
Verzekeringen
Dossierkosten

Overige informatie

Minimum aantal deelnemers: 20
Programma onder voorbehoud van wijzigingen
Toeslag 1 persoonskamer € 425,- per persoom
LET OP: Aantal beschikbare tickets is beperkt.