Lente riviercruise Moskou - St. Petersburg

Vertrekdata

  • Op dit moment kan deze reis niet geboekt worden.
« Terug naar Cruises

In samenwerking met Educa bieden wij ook dit jaar een klassieke riviercruise in het land van de Tsaren aan. Een riviercruise is een zeer ontspannen manier om in Rusland te reizen. U vaart verder zónder dat u steeds uw koffer hoeft te pakken. En daarbij zijn alle maaltijden en talrijke excursies o.l.v. eigen Nederlandstalige reisbegeleiding, en ter plekke Duitstalige gidsen, in de prijs inbegrepen! U geniet al varend van steeds wisselende indrukken, panorama’s en landschappen. Niet alleen de prachtige Russische parels Moskou en St. Petersburg worden aangedaan, maar ook hele bijzondere provincieplaatsen en streken waar u normaal gesproken nooit zou komen: bijv. museumeiland Kischi, Mandrogi, Uglitsch en Goritzy! U bent aan boord van cruiseschip “MS Chekhov”, een modern comfortabel schip, gebouwd in de 80-er jaren en daarna meermaals gerenoveerd. Er zijn 5 etages: hoofddek, midden dek, bovendek en zonnedek (benedendek hebben we niet ingekocht). Maximaal 300 passagiers, geen lift aan boord. Alle hutten hebben grote panoramavensters en zijn uitgerust met eigen douche/toilet, individueel regelbare luchtverversing en boordradio. Aan boord bevinden zich een zonnedek, restaurant en bar, lees- en muzieksalon, souvenirwinkel en voor noodgevallen is er zelfs een dokter aan boord. Voor amusement is ruimschoots gezorgd: zo wordt er een cursus Russisch gegeven, zijn er muziekavonden, optredens etc. Qua maaltijden is er een goede, internationale keuken met een Russische “touch”. De sfeer aan boord is ongedwongen. Vertrek is uit Limburg, u wordt begeleid door Ruslandkenner Herman Rosiers, en reist per bus naar Brussel voor de vlucht met Brussels Airlines naar Moskou.

Dag 1

Limburg – Brussel – Moskou

Vertrek vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg naar het vliegveld (Brussel) en vlucht met Brussels Airlines om 09.45 uur (onder voorbehoud) naar Moskou. U landt om 14.15 uur (in Rusland is het 2 uur later) met aansluitend bus transfer naar uw riviercruiseboot MS Chekhov in Moskou. Check-in en tafelreservering, met ‘s avonds diner.

Dag 2

Stadsrondrit in Moskou met als hoogtepunten het Rode Plein, de Basiliuskathedraal, de Verlosserskerk, het Lenin Mausoleum, de Lomonossow Universiteit en nog veel meer. Maaltijden (ontbijt, lunch, diner) aan boord.

Tijdens dag 2 en 3 is er naast de hierboven omschreven excursies ook nog vrije tijd. U zou in die tijd optionele excursies kunnen reserveren. Ter info: hierbij zijn altijd inbegrepen: buskosten, entreegelden en begeleiding door een gids. Aan het begin van de reis worden de volgende optionele excursies aangeboden: Metro en Moskou by night; bezichtiging Schatkamer; het Nieuwe Maagdenklooster met kerkhof van prominenten; avondvoorstelling in het Staatscircus. Prijzen variëren van 35-50 euro.

Dag 3

Een wandeling over het Kremlincomplex met bezoek aan een van de kathedralen. Na de
middag vrije tijd. Laat in de middag vaart het schip uit. Maaltijden (volpension) aan boord.

Tijdens dag 2 en 3 is er naast de hierboven omschreven excursies ook nog vrije tijd. U zou in die tijd optionele excursies kunnen reserveren. Ter info: hierbij zijn altijd inbegrepen: buskosten, entreegelden en begeleiding door een gids. Aan het begin van de reis worden de volgende optionele excursies aangeboden: Metro en Moskou by night; bezichtiging Schatkamer; het Nieuwe Maagdenklooster met kerkhof van prominenten; avondvoorstelling in het Staatscircus. Prijzen variëren van 35-50 euro.

Dag 4

Vandaag bereiken we Uglitsch, een van de oudste steden aan de boven-Wolga. Tijdens een excursie wandelen we naar het Kremlin van Uglitsch en de Dmitry-Bloedkerk, die herinnert aan de moord op de zoon van Iwan de Verschrikkelijke. Aan boord is er een uitgebreid programma (vrijwel alles is bij de prijs inbegrepen). Bijv.: Russische les, lezing Russische kunst, folklore- en/of klassieke muziekvoorstellingen, bezoek aan de brug van het schip, en voor degenen die Russische liederen willen zingen wordt een koor gevormd etc. Kortom, voor elk wat wils. Maaltijden aan boord.

Dag 5

Vandaag wordt Goritsy bereikt. Hier maakt u per bus een uitstapje naar een bijzonder
interessant monument van de oud-Russische architectuur en cultuur, te weten het Kirillo-Bjelosersky Klooster, een enorm verdedigingscomplex met vele unieke iconen. Maaltijden aan boord.

Dag 6

We varen naar het eiland Kischi. Temidden van het Karelisch merengebied bevindt zich hier een bijzondere, vierkoepelige kerk van Russische houtarchitectuur met waardevolle iconen. Tevens is deze plaats het belangrijkste openluchtmuseum van houtarchitectuur. Maaltijden aan boord.

Dag 7

Via de rivier de Svir en het Ladoga Meer komen we aan in Mandrogi, voor een wandeling in een dorpje midden in de natuur. Dit is de avond vóór aankomst in St. Petersburg en dan vindt het traditionele “Captain’s Dinner” plaats. Nette kleding wordt aanbevolen. Maaltijden aan boord.

Dag 8

Via de Newa bereiken we St. Petersburg . We maken hier een stadsrondrit met als hoogtepunten de Isaac Kathedraal, de Newsky-Prospekt, de Kazan Kathedraal, het Winterpaleis, de Peter en Paul Vesting en nog veel meer. Maaltijden aan boord.

Dag 9

Vandaag bezoeken we de wereldberoemde Hermitage met pakweg 3 miljoen
kunstwerken. Na de middag vrije tijd. Maaltijden aan boord.

Tijdens het verblijf in St. Petersburg worden ook optionele excursies aangeboden: Slot Peterhof; Paleis in Puschkin, Boottocht over de kanalen met bezoek Jussupowpaleis, en eventueel een balletvoorstelling in een van de beroemde theaters.Dag 10

De laatste maaltijd aan boord is het ontbijt. Uw koffer wordt van een gekleurd lintje voorzien en voor transport naar de bus op de kade geplaatst. Transfer naar het vliegveld van St. Petersburg waar u om 13.45 uur (onder voorbehoud) met Brussels Airlines terugvliegt naar Brussel. Vervolgens brengen wij u rond 16.00 uur per bus terug naar uw opstapplaats in Limburg.

Opstapplaats

  • Roermond Retailpark
  • Venlo bushalte ziekenhuis
  • Urmond Carpoolplaats
  • Maastricht Geusselt
  • Heerlen Kerk Heerlerbaan

Inclusief

Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar Brussel v.v.
Vlucht Brussel - Moskou en St. Petersburg - Brussel met Brussels Airlines
Max. 23 kg. ruimbagage en 12 kg. handbagage
9 nachten aan boord van MS Chekhov in de door u geboekte hut categorie
Alle maaltijden aan boord (te beginnen met diner op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 10)
Animatie aan boord
Captainsdinner
Alle bustransfers in Rusland
Stadsrondrit Moskou met gids
Rondleiding Kremlim - complex Moskou + bezoek een van de kathedralen
Wandeling in Uglitsch met bezoek Kremlin en Dmitry Bloedkerk
Excursie in Goritsy naar Kirillo-Bjelosersky klooster
Op eiland Kischi bezoek aan openlucht-museum van houtarchitectuur
Natuurwandeling in Mandrogi
Stadsrondrit in St. Petersburg
Bezoek Hermitage
Excursies ter plaatse o.l.v. Duitstalige leiding
Begeleiding door Herman Rosiers vanuit Limburg gedurende de hele reis
Informatiebijeenkomst voor de deelnemers op ca. 1 maand voor vertrek

Exclusief

Visumkosten Rusland (ca. € 90,- p.p.) wij verzorgen dit voor u
Optionele excursies (aangeboden door en onder verantwoordelijkheid lokale agent)
Fooien: aan het eind van de reis krijgt u een envelop in uw cabine die u naar eigen inzicht en mate van tevredenheid mag vullen.
Eventuele verzekeringen
Uitgaven van persoonlijke aard
Niet genoemde entrees
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Dossierkosten

Overige informatie

Reis i.s.m. Educa
Programma en vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen
Minimum aantal deelnemers: 20
Toeslag 1-persoonshut € 295,- per persoon
Prijs:
€ 1395,- per persoon hoofddek
€ 1495,- per persoon middendek
€ 1595,- per persoon bovendek