Sfeervolle kerstdagen in romantisch Ditzingen

Vertrekdatum

 • 23
  december
  € 545,00 boeken
« Terug naar Bus- en Vliegreizen

Rond de kerstdagen van 2017 nemen wij u 6 dagen mee naar mooi Ditzingen. Een mooi dorp met een prachtig historisch centrum, gelegen in de Neckarvallei, op pakweg 40 km. van Stuttgart. Wij kozen als verblijfplaats het 4* hotel Blankenburg, centraal gesitueerd op slechts enkele minuten lopen van het centrum. Zoals u van ons gewend bent, nemen wij u vrijwel dagelijks mee op pad. Wij brengen u o.a. naar Ludwigsburg en Esslingen, maar u maakt ook kennis met mondain Stuttgart en ook de prachtige Romantische Strasse (misschien wel in een winters jasje) is in elk jaargetijde bekoorlijk. Verheug u op mooie versieringen, prachtige etalages, sfeervolle muziek en feestelijke maaltijden.

Dag 1

Limburg - Ditzingen

Vanuit uw opstapplaats rijden we, met een koffiestop onderweg, rechtstreeks naar Ditzingen (ca. 425 km). We checken in bij hotel Blankenburg****. Uw logeeradres beschikt over prima kamers voorzien van badkamer met douche, toilet, föhn; verder in uw kamer aanwezig, tv, radio en minibar. Het hotel heeft een receptie met kluisjes, lift, hotelbar, restaurant en er is gratis WIFI. Nadat uw koffer is uitgepakt heeft u nog gelegenheid om nader kennis te maken met uw sfeervolle verblijfplaats. Bewonder het gemeentehuis uit 1739, de mooie kerken en het knusse centrum. Diner in het hotel.

Dag 2

Speyer

Op deze – zeker in Duitsland traditioneel gevierde – heilige avond brengen wij u vanochtend naar SPEYER. Hier kunt u enige uurtjes genieten op de zeer sfeervolle kerstmarkt én is een bezoek aan de geweldige DOM zéker een must. In de middaguren bent u terug in uw hotel want hier worden koffie, thee, chocolademelk, koekjes en Glühwein geserveerd (inclusief) Vanavond is er een 3-gangen diner en kunnen gasten die dat wensen een h. mis in de omgeving bijwonen.

Dag 3

1e kerstdag Esslingen & Ludwigsburg inkl. Residenzschloss

In de loop van de ochtend vertrekken we (onderweg stapt een Duitstalige gids in) en is Esslingen het eerste doel. Een statige plaats met een middeleeuws verleden waarover uw gids u alles vertelt. De lunch (voor eigen rekening) gebruiken we in Ludwigsburg beim Rostknecht. Hier staat voor elk wat wils (salade, soepje, broodje) op de kaart. Aansluitend gaat u na een korte rit door Ludwigsburg naar het gelijknamige Residenzschloss. Ook hier wordt u rondgeleid en stapt u terug in de geschiedenis. Geniet vanavond van een smakelijk 5-gangen diner in het hotel.

Dag 4

2e kerstdag: rondrit Stuttgart & bezoek aan het “Schweinemuseum”

Uw gids van gisteren neemt u ook vandaag mee. Op een stadsrondrit door "haar" mooi Stuttgart. U rijdt langs alle bezienswaardigheden en wordt gedetailleerd geïnformeerd. De rit eindigt bij een bijzonder museum: het Stuttgarter Schweinemuseum! Hier vindt u varkentjes en biggen in alle soorten, maten en kleuren. Van spaarvarken tot knuffelzwijn, van chocolade big tot een heus huiszwijn. U gelooft uw ogen niet. Natuurlijk is er een souvenirshop én is er een horecagelegenheid waar u in de middaguurtjes voor eigen rekening iets kunt gebruiken. Koffie met gebak, soep, goulash etc. Keus genoeg. In de namiddag bent u terug in het hotel en wordt er vanavond een feestelijk gevarieerd buffet geserveerd.

Dag 5

Romantische Strasse

Vandaag neemt onze chauffeur u mee op een mooie route die niet voor niets Romantische Strasse heet! Bad Mergentheim, Feuchtwangen en natuurlijk naar Rothenburg ob der Tauber….. dé plaats in Duitsland waar het niet alleen in december maar het hele jaar door kerstmis is! Laat u verrassen! Diner in het hotel.

Dag 6

Thuisreis via Koblenz

Ontbijten en uitchecken. De thuisreis is een feit. Maar deze wordt nog onderbroken in het altijd gezellige Koblenz. Hier krijgt u enige uren vrije tijd en pas daarna brengen wij u terug naar uw opstapplaats.

Opstapplaats

 • Roermond Retailpark
 • Venlo bushalte ziekenhuis
 • Urmond Carpoolplaats
 • Maastricht Geusselt
 • Heerlen Kerk Heerlerbaan
 • Kerkrade Continium
 • (Eindhoven)

Inclusief

Vervoer per luxe touringcar
5 nachten 4* hotel Blankenburg in Ditzingen (www.blankenburghotel.de)
3 x 3-gangen diner; 1 x 5-gangendiner, 1 x feestelijk buffet
1 x koffie/thee/chocolademelk, glühwein met gebak
Excursie kerstmarkt Speyer & dom
Excursie met gids naar Esslingen & Ludwigsburg incl. entree en rondleiding in Schlossresidenz
Stadsrondrit met gids door Stuttgart
Bezoek en entree Schweinemuseum
Excursie langs de Romantische Strasse
Bezoek aan Koblenz

Exclusief

Eventuele verzekeringen
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Dossierkosten

Overige informatie

Programma onder voorbehoud van wijzigingen
Minimum aantal personen: 25
Toeslag 1-persoonskamer € 100,- (beperkt beschikbaar)