8 daagse standplaatsreis Andalusie

Vertrekdatum

  • 27
    september
    € 998,00 boeken
« Terug naar Bus- en Vliegreizen

In de zomermaanden kan het in Andalusië verzengend heet zijn. Daarom kiezen wij juist september als reisperiode. Dat betekent dat u normaal gesproken onder prettige zomerse omstandigheden onderweg bent. Bovendien is het een STANDPLAATS reis. Dit wil zeggen, wij laten u ter plekke met gids alle belangrijke bezienswaardigheden zien, maar u hoeft toch maar één keer uw koffer uit te pakken en u slaapt en dineert elke avond in het 4**** Royal Al Andalus in Torremolinos. De reis staat onder eigen Jacobs reisbegeleiding, is inclusief busvervoer vanuit Limburg naar Weeze v.v. en de excursies ter plaatse (inbegrepen) zijn onder leiding van een Nederlands- of Duitssprekende gids.

Dag 1

Limburg - Malaga - Torremolinos

Transfer vanuit Limburg en dan vliegt u samen met uw reisbegeleiding vanuit Weeze naar Malaga. Na aankomst transfer per bus (ca. 10 km) naar uw hotel in Torremolinos (www.hotelroyalalandalus.es). Rest van de dag vrij om uit te rusten van het vroege vertrek. Diner.

Dag 2

Torremolinos - Cordoba (ca. 340 km v.v.)

Hele dagexcursie met gids naar CORDOBA met o.a. de op een na grootste moskee ter wereld, rustend op 850 (!) marmeren zuilen. De Mezquita, gebouwd vanaf de 8e eeuw, is het belangrijkste Moorse bouwwerk van Spanje. Midden in deze enorme moskee (20.000 m2!) werd enkele eeuwen later een prachtige kathedraal gebouwd. Geniet verder in Cordoba van de romantische steegjes met zijn groene, met bronnen versierde binnenhoven. Diner.

Dag 3

Torremolinos - Ronda (ca. 210 km v.v.)

RONDA ligt op een adembenemende plek. Dat zult u zien tijdens deze dagtocht met gids. Door bergen omgeven en aan de rand van een diepe kloof ligt dit typisch Andalusische stadje dat jaarlijks talloze bezoekers trekt. Vanaf de nieuwe brug heeft u een adembenemend zicht in de canyon. In het stadje, met een groots stierenvechters verleden, vindt u leuke wit gekalkte huisjes, talrijke souvenirshops en diverse Moorse ruïnes. Diner.

Dag 4

Vrije dag of naar Malaga.

Vandaag kunt u lekker luieren en genieten van de faciliteiten in en rondom het hotel en/of in Torremolinos. Uw reisbegeleiding organiseert desgewenst een gezamenlijke transfer per openbaar vervoer naar MALAGA. Diner.

Dag 5

Torremolinos - Granada (ca. 280 km v.v.)

Nog een hoogtepunt: excursie naar GRANADA. Met bezoek aan het wereldberoemde ALHAMBRA (entree exclusief). Vanwege de vele kunst- en cultuurschatten en de belangrijke rol in de geschiedenis werd de hele stad tot monument verklaard. Het middelpunt is het Alhambra daterend uit het Moorse
tijdperk, een uniek meesterwerk van Arabische bouwkunst. Maar Granada biedt veel meer, dat zal de gids u vertellen en laten zien! Diner.

Dag 6

Vrije dag of optioneel naar Sevilla (ca. 440 km v.v.)

Vandaag een vrije dag. Of optioneel (alleen bij voldoende deelnemers) naar Sevilla. De kathedraal in het middeleeuwse centrum en het Alcazar Paleis zijn slechts twee van de vele bezienswaardigheden. De kathedraal, met het imposante graf van Columbus, geldt als grootste gotische bouwwerk ter wereld! Ook het historisch centrum met de vele hofjes en de prachtige gevels is indrukwekkend. Diner.

Dag 7

Vrije dag

Vandaag kunt u lekker luieren en genieten van de faciliteiten in en rondom het hotel en/of in Torremolinos of het vlakbij gelegen Benalmadena met een leuk haventje. Diner.

Dag 8

Malaga - Weeze - Limburg

Ontbijten en in de middag transfer naar de luchthaven van Malaga. Transfer naar uw opstapplaats.

Opstapplaats

  • Roermond Retailpark
  • Venlo bushalte ziekenhuis
  • Urmond Carpoolplaats
  • Maastricht Geusselt
  • Heerlen Kerk Heerlerbaan

Inclusief

Bustransfer uit Limburg - Weeze v.v
Vlucht Weeze - Malaga v.v. incl. taks en belastingen (o.v.v. wijzigingen.)
20 kg bagage per persoon
Hoteltransfer ter plekke v.v.
7 nachten op basis van halfpension in 4**** Royal Al Andalus in Torremolinos
Hele dagtocht met gids naar Cordoba (excl. entree Mezquita ca. € 8,-)
Hele dagtocht met gids naar Ronda, (totale entrees ca. € 10,-)
Hele dagtocht met gids naar Granada excl. entree Alhambra ca. € 20,-)
Eigen Jacobs reisbegeleiding gedurende de gehele reis
Ter plaatse Nederlands- of Duitssprekende gids.

Exclusief

Niet genoemde maaltijden
Verzekeringen
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Dossierkosten
Fooien
Genoemde entreegelden
Optionele excursies (aangeboden door en onder verantwoordelijkheid lokale agent). De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Overige informatie

Programma onder voorbehoud van wijzigingen
Minimum aantal deelnemers: 20
Toeslag 1 persoonskamer € 245,-
*Genoemde kilometers zijn retour