Welkom op de site van Jacobs Reizen

 

 

 

 

 

Thea's tip Tip 1 Blokkadelijn

Helaas gebeurt het nog al eens dat men in de periode die nou juist het meest zorgeloos zou moeten zijn geconfronteerd wordt met diefstal of verlies van pinpas en/of creditcard.Met alle gevolgen van dien. Mijn tip van deze maand is: informeer bij uw bank naar het telefoonnummer van de BLOKKADELIJN en sla dit op in uw mobiele telefoon. Zodra u bij verblijf – in binnen- of buitenland – merkt dat u één of meerdere betaalpassen mist, omdat bijvoorbeeld uw portemonnee is gestolen, BEL ONMIDDELLIJK dit nummer en binnen enkele minuten zijn uw rekeningen geblokkeerd.U dient natuurlijk wel het betreffende (bank)rekeningnummer te weten. Het nummer van de BLOKKADELIJN IS 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Ik hoop dat het niet nodig is, maar als het tóch gebeurt bent u op deze manier in staat om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Thea

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 2 Rijksoverheid

Wist u dat onze overheid een super handige en zeer overzichtelijke site heeft waar u ALLE antwoorden vindt op het gebied van bijvoorbeeld paspoortenen identiteisbewijzen. In welk land wat geldig is, de tarieven, de geldigheidsduur, identiteitsfraude, “wijs op reis”, ambassade’s, visa, wanneer heeft mijn kind een identiteitsbewijs nodig? etc. etc. Alles is – heel handig – van A tot Z op thema gesorteerd. Ik pik er nu de items uit die gerelateerd zijn aan op vakantie gaan, maar ook voor vragen en antwoorden ten aanzien van andere onderwerpen verwijs ik u graag naar: WWW.RIJKSOVERHEID.NL

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 3 Hop on Hop off...

De állerbeste manier om een stad als Berlijn, Wenen, Amsterdam, Madrid, Barcelona, Parijs, Londen etc. te ontdekken is om een ticket te kopen voor een HOP ON / HOP OFF BUS. In alle grote steden rijden deze comfortabele (dubbeldeks)bussen, al dan niet met open dak. Zij doen ALLE bezienswaardigheden aan, rijden vrijwel elk kwartier en soms nóg frequenter. Dus u heeft nooit lange wachttijden. U bepaalt zelf waar u in- en uitstapt en hoe lang u dan bij uw favoriete plek verblijft. Middels een (meestal) perfect werkend audiosysteem met een oortje, worden in vele talen (altijd ook in Duits en Engels) de highlights van de stad toegelicht. Een tickets is vaak wel 24 uur geldig, de kosten variëren maar reken op een bedrag van rond 20 euro. Dat lijkt misschien veel maar bedenk dat alle plekken van de stad op deze manier eenvoudig bereikt worden. Bovendien hoeft u niet te zoeken maar wordt u per bus comfortabel van A naar B gebracht. EN, dat is misschien nog belangrijker: u krijgt de informatie die u nodig heeft om nóg meer te genieten. Veel plezier!

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 4 2,5 Miljoen singles in Nederland

En dat zijn niet alleen twintigers! Gelukkig zijn er steeds meer touroperators die leuke singlereizen aanbieden. Neem bijvoorbeeld De Jong Intra Vakanties, zij hebben een aparte brochure waarin stedentrips, fietsreizen, busreizen en zonvakanties worden aangeboden. Speciaal voor díe singles die niet alleen op vakantie willen. De reizen zijn bedoeld voor singles of alleenreizenden die in gezelschap van ander gelijkgestemden op een ongedwongen manier op vakantie willen. Het is zeker géén datingservice of relatiebemiddeling. Benieuwd naar het aanbod? Informeer bij ons reisbureau naar de mogelijkheden. Overigens zijn er ook steeds meer alleenreizenden die inschrijven op een van onze eigen Jacobs groepsreizen. Het is een gegeven dat men zich zeer thuisvoelt in het gezelschap van onze reisbegeleiding en de overige al dan niet gebonden medereizigers. Elders op deze site vindt ons volledige aanbod. GELEZEN: De Airline Virgin America gaat overigens wél nadrukkelijk op de flirttour. Zij maken het mogelijk om op 11.000 meter hoogte te flirten dankzij hun nieuwste gadget. Via een digitale kaart in alle zitplaatsen kan men díe interessante heer of dame lokaliseren die men onderweg naar het toilet bijvoorbeeld heeft gespot, maar die helaas zes rijen achter u zit. Via het stoelscherm is het slechts een kwestie van de juiste stoel aanwijzen en een drankje of snack wordt bij de beoogde passagier afgeleverd. Via een chatsysteem kan er vervolgens een flirty berichtje gestuurd worden, met als wens om op 11 km hoogte een partner aan de haak te slaan. Voor de afzender is het te hopen dat het “doelwit” geen uit de kluiten gewassen partner heeft die elders in het vliegtuig zit… 

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 5 Eerlijkheid duurt het langst...

“Reis internet vaak duurder dan gedacht!”

Dit artikel, geplaatst op nu.nl,  klinkt mij natuurlijk als muziek in de oren. En gelooft u mij als ik u zeg dat dit inderdaad heel vaak zo is. Ik citeer uit het bewuste artikel:

“Mensen die een reis boeken via internet, kunnen nog steeds voor onaangename verrassingen komen te staan als ze de eindprijs zien. Reisaanbieders op het net geven de prijzen niet helemaal duidelijk en correct weer. Ze nemen een loopje met de regels voor eerlijke en duidelijke prijzen, zo stelde de Consumentenbond na onderzoek. De bond bekeek 60 websites van luchtvaartmaatschappijen, vliegticketverkopers, aanbieders van pakketreizen, bungalowparken en busreizen. “Geen enkele site geeft de prijzen helemaal duidelijk en correct weer”.

Wij hebben regelmatig klanten aan de balie die door de bomen het bos niet meer zien en teleurgesteld zijn dat de prijs anders uitpakt dan op de internetsite wordt vermeld. U moet weten dat het bepaalde hotel, de luchtvaartmaatschappij of de pakketprijsaanbieder soms maar één of twéé van deze zogenaamde SUPERprijzen in de aanbieding heeft. Men probeert de consument te lokken met een mega goede prijs en hoopt dan dat de klant inmiddels zo verlekkerd is dat hij/zij tóch bereid is een hogere prijs te betalen als de “aanbieding” toevallig net is uitverkocht… Gelukkig kiezen deze klanten steeds vaker voor het veilige en vertrouwde advies van onze reisbureaumedewerksters. Bij een kopje koffie worden de prijzen bekeken en kiezen zij díe optie die voor de klant het voordeligst uitpakt. Dáárom zijn wij een onafhankelijk reisbureau, niet gebonden aan de eisen die bepaalde touroperators stellen. Reisbureau Jacobs is baas in eigen buik, doe er uw voordeel mee!

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 6 Baas over eigen paspoort

Het gebeurt in vrijwel elk hotel: bij het inchecken wordt u gevraagd naar uw paspoort. Meestal vindt u dit na enkele uren of de volgende ochtend terug in uw sleutelvakje. Doorgaans heeft de receptionist hier dan een fotokopie van gemaakt. Wij raden u echter aan uw paspoort NOOIT af te geven. Het tonen zodat men de gegevens kan controleren is iets anders, maar dat kan ook aan de balie in uw aanwezigheid. Dit om identiteitsfraude te voorkomen. Maak voor vertrek een fotokopie van uw paspoort en schrijf daarop dat dit een kopie is, dateer deze kopie er schrijf erop voor WIE deze kopie bestemd is, bijv. Hotel Zur Linde in Berlijn. STREEP IN ELK GEVAL UW BURGERSERVICENUMMER DOOR, ZODAT DIT ONLEESBAAR IS. Het zou niet zo moeten zijn, u bent in vakantiestemming, wilt zo snel mogelijk naar uw kamer, vaak na een lange reis en dan moet u tóch nog alert blijven. Het is helaas niet anders, want fraude met identiteisgegevens neemt hand over hand toe. Voor meer informatie verwijs ik u graag weer naar de al in een eerdere tip genoemde site van de rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl (zoek op: laat u niet zomaar kopiëren). Klanten van Reisbureau Jacobs zullen nu zeggen: Ja maar als ik bij jullie een vliegreis boek, vragen jullie ook naar een kopie van mijn paspoort. Dat klopt, wij wijzen u erop dat u dit natuurlijk niet verplicht bent. Uiteraard zijn uw gegevens bij ons veilig en gebruiken wij deze u i t s l u i t e n d  om te controleren of de juiste naam, meisjesnaam of eerste volledige voornaam correct zijn gespeld. Als er namelijk onverhoopt in de op het ticket gedrukte naam een fout staat, krijgt u problemen bij het inchecken van uw vlucht en zijn er aan een naamswijziging/correctie onherroepelijk kosten verbonden.

Maar de keus is en blijft bij u!

Thea

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 7 SOS op reis

Als je op vakantie gaat of met de planning hiervan bezig bent, is het zeker ook gewenst dat u rekening houdt met onverhoopte ziekte, een ongeval, of andere ongemakken ter plaatse. Internetgebruikers en smartphone bezitters kunnen hiertoe handige sites bekijken of apps down loaden. Onze verzekeringsmaatschappij DE EUROPEESCHE heeft een handige app:"Hulp op zak" http://www.europeesche.nl/klantenservice/hulp-op-zak/ 

Ook een handige app is: "SOS op reis" https://sosopreis.nl/

Thea

 

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 8 Medicijnpaspoort

Zeker handig om mee te nemen voor reizigers die meerdere medicatie gebruiken is een medicijnpaspoort. Dit bevat een compleet en actueel overzicht van de medicijnen die iemand gebruikt. Het is alleen bij de apotheek te verkrijgen en is bedoeld voor iedereen die medicijnen gebruikt. Met het medicijnpaspoort kunnen mensen in noodgevallen - of bij ernstige klachten - snel en adequaat geholpen worden in apotheken en ziekenhuizen en door artsen en specialisten, zowel in Nederland als daarbuiten. Naast de merknaam staat ook de stofnaam vermeld op het paspoort. Tevens is een vakantiechecklist beschikbaar voor een volledige reisapotheek. Reizigers kunnen zich met deze twee hulpmiddelen goed voorbereiden op een gezonde vakantie.

Thea

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 9 Samen op vakantie

SAMEN OP VAKANTIE – LET OP!

Gezellig samen op vakantie, met vrienden, familie of collega’s. U reist met z’n vieren of zessen. U boekt bijvoorbeeld een weekje Mallorca. Omdat heel veel reizigers tegenwoordig een doorlopende annuleringsverzekering (bij verschillende maatschappijen) hebben, is het zéker aan te raden om de annuleringsvoorwaarden te checken. Vraag in ieder geval na of uw verzekering de schade dekt als uw medereiziger (onverhoopt) de reis moet annuleren of tijdens de reis eerder terug naar huis moet. Het is altijd aan te raden om samen op één reserveringsformulier te staan, dat is niet alleen voordeliger – want u betaalt maar een keer dossierkosten – maar ook vaak een voorwaarde van de verzekering. Dus de vraag aan uw verzekeraar is: zijn de medereizigers (die geen direkte familieband met u hebben) over en weer verzekerd in geval van annulering voor de reis of eerder afbreken van de reis.

Thea

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 10 Cruise & landarrangement

Met heel veel plezier attendeer ik u op een nieuw Jacobs Reizen product. In 2003 waren wij de eerste touroperator die BUS & CRUISE aanbood. Wat waren we trots! Cruisen was toen helemaal nog niet zo IN als nu en het feit dat de Jacobs bus mee aan boord ging van het cruiseschip en daarmee dus ook de excursies aan land werden gedaan, was al helemaal uniek! Jaarlijks ontdekten honderden klanten de luxe van het cruisen, met vertrek uit Limburg en mét eigen Jacobs reisbegeleiding. Totdat het schip werd verkocht en er geen cruisesschip meer bestaat waar de bussen mee aan boord kunnen… helaas. Maar onze groepscruises bleven het goed doen. In 2015 hebben wij een cruiseaanbod dat zich (weer) onderscheidt van anderen. U gaat namelijk niet alleen genieten van een heerlijke cruise op een traditioneel schip (ca. 1200 passagiers) maar u verblijft ook nog 3 dagen in bruisend ISTANBUL óf u kiest voor de unieke cruise naar CUBA ook inclusief landarrangement én een paar dagen HAVANA. Een hele fijne betaalbare combinatie en ook hier geldt vertrek uit Limburg (want we brengen u naar de luchthaven) en vanaf 15 personen met eigen Jacobs reisbegeleiding! Kortom, het is zéker de moeite waard ons nieuwe cruise-aanbod op onze site te bekijken!

Veel leesplezier!

Thea

 

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 11 Bijbetaling voor bagage op vluchten

Bijbetaling voor bagage op vluchten

Frequente “vliegers” hebben het ongetwijfeld al gemerkt. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen vragen (zoals dat bij Ryanair altijd al gebruikelijk was) een vaak forse bijbetaling voor het meenemen van RUIMbagage. Bij de ticketprijs is de HANDbagage wel inbegrepen maar let op dat verschilt per luchtvaartmaatschappij van wel 8 tot 15 kg! Voor een weekendje-weg c.q. stedentrip kan handbagage nog wel volstaan (LET op deze mag slechts uit EEN stuk bestaan, dus een eventuele handtas moet IN de handbagage!). Voor het meenemen van een koffer gelden per luchtvaartmaatschappij verschillende regels. KLM heeft een systeem dat je lid kunt worden van Flying Blue en dan is een koffer tot 20kg gratis p.p. Transavia werkt met staffels van aantal kilo’s en prijzen en dan zijn de getoonde prijzen ook nog eens per enkele reis. Zo vraagt bijvoorbeeld Air Baltic wel € 35,- voor een koffer tot 20 kg (enkele reis) en mag de handbagage slechts 8 kg. zijn.

Natuurlijk zijn er nog steeds luchtvaartmaatschappijen waar géén bijbetaling gevraagd wordt. Dat is wel zo prettig. En nee, helaas is er nog geen handig overzicht van welke maatschappij welke regels hanteert. Ik adviseer u dan ook als u een reis boekt en de luchtvaartmaatschappij is bekend, op de betreffende internetsite te kijken wat hun regels zijn. Bij een pakketreis is de bagage wel vaak al inbegrepen maar ook hier geldt: altijd even vragen. Bovendien zullen reisadviseuses u bij het boeken van een reis uiteraard informeren over de regels van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Thea

 

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 12 REIZEN MET KINDEREN

Reist u als vader/moeder, opa of oma met een kind dat een andere achternaam draagt dan u zelf, lees dan onderstaande verklaring (komt van de website van de Marechaussee) zorgvuldig door!

ANDERE ACHTERNAAM:

Vaders en moeders hebben soms een andere achternaam dan hun kinderen. Zij kunnen daardoor problemen bij de persoonscontrole op een luchthaven hebben als zij alléén met hun kind reizen. Bij een reis binnen het Schengengebied is er géén persoonscontrole. Naar of vanuit een niet-Schengenland (bijvoorbeeld Turkije) is die controle er wel. De Koninklijke Marechaussee moet bij minderjarigen nagaan of de begeleiddende volwassene het ouderlijke gezag heeft. Dit speelt vooral als een kind met 1 volwassene reist. Mogelijk is er dan sprake van het onwettig onttrekken aan het ouderlijke gezag.

VERKLARING OUDERLIJK GEZAG

Ouders/begeleiders hoeven niet standaard een verklaring bij zich te hebben waaruit het ouderlijk gezag blijkt. Of een verklaring waaruit blijkt dat het kind de grens over mag. Dit kan wél voor een vlottere grenspassage zorgen. Daarom adviseert de marechaussee ouders om de volgende documenten mee te nemen: recent uittreksel gezagsregister; recent uittreksel GBA v/h kind, kopie van het paspoort van toestemminggevende ouder; eventueel kopie van het retourticket van het kind.

Kortom, zorg voor een goede voorbereiding zodat uw vakantie onbezorgd begint én eindigt! Met name Turkije is een geliefde vakantiebestemming en juist voor dit land zijn genoemde regels van toepassing.

Thea                                                                            

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 13 GRENSFORMALITEITEN TURKIJE GEWIJZIGD!

 

LET OP: Heeft u een reis naar Turkije geboekt of bent u van plan dit te doen, weet dan dat vanaf NU geldt dat toeristen in het bezit van een geldig paspoort of ID kaart moeten zijn dat nog 6 maanden NA thuiskomst geldig is. Ook kunt u géén visum meer kopen op de luchthaven na landing in Turkije. Dit dient  vóór vertrek te worden aangeschaft. Via uw reisbureau OF via de link http://www/evisa.gov.tr

 

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 14 Dit is geen tip

DIT IS GEEN TIP….  Maar een mij uit het hart gegrepen bericht – geschreven door Jan Peters, een Belgische branche-collega – over hoe het één week na de aanslagen in Brussel met de reiswereld gesteld is.

Het verhaal over een opstart, doorstart en tomeloze inzet van alles en iedereen die met de reiswereld te maken heeft:

“Het is één week na de aanslagen in Brussel, en Brussels Airport is volop bezig om een opstart van de activiteiten mogelijk te maken. Wellicht wordt in de loop van de dag bekend gemaakt wanneer de luchthaven, weliswaar met een aangepaste capaciteit en met een aangepaste passagier routing, weer open gaat. Een krachttoer. Ondertussen realiseert de hele reisindustrie elke dag kleine mirakels. We durven het haast niet zeggen, want het klinkt nog steeds misplaatst, onkies en plat opportunistisch, tegen de achtergrond van 32 doden en honderden gewonden – maar ook hier liggen kansen. 

Regionale luchthavens draaien een capaciteit die ze tot voor kort nauwelijks voor mogelijk hielden. Geen enkele consument kan nog maar beginnen te bevatten welke logistieke mirakels hier moeten verricht worden. Airlines hebben in minder dan een halve dag tijd hun vluchten verplaatst. Geen enkele consument heeft een idee van de enormiteit van een dergelijke operatie: vliegtuigen moeten opnieuw gepositioneerd worden, slots moeten onderhandeld worden, crew en staff moeten vervoerd worden, om maar enkele zaken te noemen. Tour operators en reisagenten boeken klanten om, hertekenen programma’s, en staan 24/7 niet begrijpende consumenten te woord. De reissector sluit de rangen, en heeft maar één gezamenlijke focus: de reizigers zo goed mogelijk helpen.

En dat lukt. Zeer goed zelfs, gezien de onwaarschijnlijke omstandigheden. Maar samen met de vermoeidheid, groeit ook de frustratie: wie uitzonderlijke prestaties levert, wil hier ook graag, al is het maar even, erkenning voor. En die erkenning, die is er niet of niet genoeg.

Een directielid van een tour operator: “Het lijkt er wel op, dat men stilaan gewoon is geworden dat wij, wat er ook gebeurt, voor een oplossen zorgen met een minimum aan ongemak voor de reiziger. In de afgelopen vier, vijf jaar is er wel elk jaar een nooit voorziene calamiteit gebeurd. Elke keer vinden wij oplossingen, elke keer komt alles goed. Maar zodra de reizigers terug zijn van vakantie of zakenreis, stopt ook de erkenning voor de geleverde prestaties. En dat is best frustrerend, vind ik.”

Een jonge reisagent: “Ik moet steeds maar van mijn vrienden en kennissen horen, dat zij nooit hun vakantie in een reisagentschap zouden boeken. Ik heb volgens hen gekozen voor een verouderd vakgebied, en ze zien in mijn beroep geen toekomst. Maar in de voorbije week kreeg ik wel tientallen telefoontjes, Facebook berichten en andere oproepen om hen te helpen. Ik doe dat graag, maar ik ben niet helemaal zeker dat ze me in “normale tijden” ook zullen weten te vinden.”

Een medewerker van de nationale luchthaven, die gisteren voor de eerste keer zijn werkplek opnieuw kon betreden: “Ik werk op een plek waar tientallen mensen zijn vermoord door enkele terroristen. Als ik dan vandaag om me heen kijk en zie dat we hier met honderden medewerkers van Brussels Airport alles eraan doen om de luchthaven weer open te krijgen, dan krijg ik kippenvel. Maar ik heb ook wel wat schrik, ja. Over die angst die wij allemaal moeten overwinnen, lees ik minder in de media dan over het politieke gekrakeel. Nee, ik vind dat niet logisch.”

Mag ik hierbij een oproep doen aan de vele beroepsverenigingen die in de Belgische reissector actief zijn? Laat u horen, op een positieve manier: stel een gemeenschappelijk statement op, waarin u samen alle medewerkers van de reisindustrie bedankt voor hun inzet, hun beroepsliefde, hun consumenten focus en hun tomeloze energie. Zorg ervoor dat dit statement door de algemene pers wordt opgepikt, en gebruik elke kans om deze boodschap te verkondigen: "dank, beste collega’s. Want jullie realiseren eens te meer mirakels". Het zou een nuttig initiatief zijn en het zou wellicht vele collega’s deugd doen. En het zou een eerste stap zijn om de bij de consument de boodschap te laten doorsijpelen: de georganiseerde reisindustrie bewijst haar waarde, en haar relevantie. Elke dag, maar ook in echte crisisomstandigheden. Het is misschien (nog) niet gepast om ons op de borst te slaan, maar met een “thank you” statement bereik je ook veel. Nu nog de eerste stap zetten. Kan toch niet zo moeilijk zijn, zou je denken.

30/03/2016 - door Jan Peeters

 

Fijne vakantie!      Thea

Thea's tip Tip 15 PARKEREN BIJ DE LUCHTHAVENS

We herkennen het allemaal… Je boekt een vakantie, je weet inmiddels van welke luchthaven je vliegt en dan komt de onvermijdelijke vraag: HOE komen we daar?? (OF je moet voor een Jacobs Reizen groeps (vlieg)reis kiezen dan wordt u ALTIJD per touringcar of taxibusje naar de luchthaven gebracht ☺).

Maar goed, bij een individuele vakantie blijft het vaak tobben. Nemen we een (goedkope) treinkaart? laten we ons brengen/halen? (maarja bij ongunstige vertrektijden wil je niemand lastig vallen, gaan we per taxi? of rijden we ZELF? Als zelf rijden aan de orde is dan is de volgende vraag: WAAR kunnen we het beste, het veiligste en enigszins voordelig parkeren?

Ik maak u graag attent op een handige site waarin u op uitstekende manier kunt vergelijken wat de mogelijkheden rondom de meest voor de hand liggende luchthavens van vertrek zijn.

Kijk op www.vliegenenparkeren.nl en ik ben ervan overtuigd dat ook uw vragen beantwoord zullen worden en het maken van een keus gemakkelijker wordt.

Veel succes!                                                                          

Fijne vakantie!      Thea

Aanbevolen!!