Welkom op de site van Jacobs Reizen

 

 

 

 

 

Dagtochten

01 september 2018 MICHEL FOLON (1935 – 2005) EN LEUVEN

Jean-Michel Folon: “Eigenlijk ben ik noch schilder, noch tekenaar, noch afficheontwerper, noch schrijver, noch graveur. Mijn doel is niet om op te treden in een verhaal over kunst. Ik heb niets uitgevonden, want ik dank alles aan iedereen. Ik begrijp mijn afbeeldingen niet en het staat iedereen vrij om ze te interpreteren zoals hij wil. Ik heb enkel geprobeerd mijn eigen dromen vast te leggen, met de hoop dat anderen er die van hen aan vastknopen”. Aldus Jean-Michel Folon die in het hart van 227 hectaren groen een museum stichtte waar u kunt kennismaken met veertig jaar creatie. Ontdek hier, in de prachtige hoeve van Kasteel van La Hulpe (Wallonië),  de vele facetten van zijn kunst en zijn universum aan de hand van 500 tentoongestelde werken. Aquarellen, zeefdrukken, gravures, affiches, bewerkte objecten, glasramen, sculpturen, muziek, installaties, films en optische effecten zorgen voor een levendig en verrassend parcours. Hij exposeerde in talrijke steden:  van New York tot Lissabon van Florence tot Tokio en van Sao Paulo tot Milaan. De Franse president Chirac verhief hem in de Orde van Eer.  

We kunnen maar moeilijk omschrijven wat u hier mag verwachten maar wij en andere bezoekers met ons, waren zeer onder de indruk van de werken van deze veelzijdige Belgische  kunstenaar (1934-2005). Groten der aarde  en wereldberoemde tijdschriften (Kafka, Guy de Maupassant, Toots Tielemans, Time Magazine) lieten door hem een affiche of platenhoes ontwerpen; een cover of boek illustreren. Kortom, zelden het werk van zo’n veelzijdig kunstenaar gezien.  

  

Wij gaan het u graag laten zien. Tijdens een dagtrip op zaterdag 1 september combineren wij dit reisje naar La Hulpe (nadat u in Taverne l’Homme Bleu nog een kopje koffie/thee heeft kunnen nuttigen) met een bezoek aan het 25 km verderop gelegen LEUVEN. Hier maakt u in de middag met gids een stadswandeling zodat u kennismaakt met alle mooie facetten van deze levendige studentenstad. Bewonder het schitterende stadhuis (zie foto hiernaast), het Groot en Klein Begijnhof, de gezellige met prachtige huizen omzoomde pleinen, de St. Pieterskerk en het Fonske, standbeeld van een student met water op zijn hoofd en een boek in zijn hand.

Een aangenaam na-zomers uitje. Waarbij kunst en cultuur hand in hand gaan.

REISINFO

Datum: zaterdag 1 september 2018

Prijs: €  46 ,-  p.p.                                                       

Inclusief: vervoer per luxe touringcar, entree museum FOLON, bezoek aan Leuven incl. rondleiding met gids

Na reservering volgt in juli/augustus de bevestiging en het verzoek tot betaling.  

Opstapplaatsen: Venlo, Roermond, Urmond, Maastricht en Heerlen tussen 07.30 en 09.00 uur

Reserveren: van maandag t/m donderdag van 09.30 – 16.00 uur telefonisch bij Jacobs Reizen in Beek 046-7501422 of stuur een mail met uw gegevens en opstapplaats naar info@jacobs-reizen.nl  

LEZING:  MICHEL FOLON, EEN VEELZIJDIG KUNSTENAAR . Wouter van Romondt bespreekt in de lezing vooral het gehele, veelzijdige oeuvre van Folon. Te beginnen met zijn absurde humor, geïnspireerd door René Magritte en de Amerikaanse cartoonist Saul Steinberg. Folons carrière begint met het ontwerpen van covers voor de beroemde NEW YORK TIMES. Hij maakt veel prachtige illustraties voor Giorgio Soavi, Kafka, Albert Camus, Ray Bradbury, Boris Vian en Jacques Prévert. U ziet prachtige voorbeelden. Beroemd is zijn DECLARATION UNIVERSELLE DES DROITS DE L’HOMME, waar hij aangrijpende illustraties bij maakt. Ook zijn beelden zijn bijzonder origineel. Zijn “mannetje met hoed en regenjas” is in allerlei absurde situaties te zien. Een van zijn laatste werken is het volledige interieur van de CHAPELLE DES PENITENTS BLANCS in St. Paul de Vence (Frankrijk). Door deze lezing op woensdag 29 augustus om 14.00 uur krijgt u een mooi overzicht van Folons veelzijdigheid.  Entree - incl. kopje koffie/thee € 10,00

Locatie VU MAASLAND, Carbon 6, Kloosterweg 1, Heerlen. SVP aanmelden  via info@vumaasland.nl of 046- 4236520.

Aanbevolen!!