Welkom op de site van Jacobs Reizen

 

 

 

 

 

Dagtochten

29 september t/m 01 oktober HEERLIJK HANZESTEDEN WEEKEND: HAMBURG EN LUBËCK

VU MAASLAND EN JACOBS REIZEN OPENEN HET CULTURELE SEIZOEN MET EEN 3-DAAGSE REIS NAAR DE HEERLIJKE DUITSE HANZESTEDEN HAMBURG & LÜBECK.

Imposante havenstad Hamburg, met mooie musea en talrijke bezienswaardigheden is al sinds jaar en dag een trekpleister. Een bezoek aan deze stad is sinds de realisatie van de nieuwe spectaculaire concerthal de ELbphilharmonie  (afgekort Elphi) alleen maar aantrekkelijker geworden. Het gebouw heeft, met basis een oud pakhuis, een  in glas afgewerkte bovenbouw met een gebogen dakvorm. Een nieuwbouwgedeelte met een glazen gevel met bijna 1100 individuele glaselementen completeren het geheel! We gaan ook naar LÜBECK, sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst en meest dynamische stad aan de Oostzee. U verblijft 2 nachten op basis van logies/ontbijt in hotel NH ALTONA en wij vervoeren u per luxe touringcar vanuit de door u gekozen opstapplaats. Kortom, een verrassende opening van een splinternieuw cultuurseizoen.

Vrijdag 29 september

Na vertrek (in de vroege ochtend) vanuit de door u gekozen opstapplaats rijden we rechtstreeks (maar met koffiestop) naar Hamburg. Hier hopen we rond het middaguur te arriveren. Vanmiddag maakt onze Duitstalige gids Carmen een uitgebreide rondrit met ons, waarbij alle ins en outs aan de orde komen. Aansluitend heeft u nog enige vrije tijd. U logeert 2 nachten in het 4* hotel NH ALtona (www.nh-hotels.nl/hotel/nh-hamburg-altona). De avond is verder vrij te besteden. De wijk Altona is op zich zelf al een mooie buurt met een prachtig raadhuis en aantrekkelijk park.

Zaterdag 30 september

Ontbijten en om 08.30 uur, weer met Carmen, naar LÜBECK, gelegen op ca. 80 km). Mooie oude stad aan het water met heuse stadsmuren en –poorten. Aan de markt een fraai renaissance stadshuis en ook een lust voor het oog: Marienkirche. Het beroemde Buddenbrookhaus van schrijver Thomas Mann en de beroemde marsepein uit Lübeck zullen zeker tijdens een uitgebreide stadswandeling zeker aan bod komen. U krijgt enige vrije tijd om in deze mooie intieme stad aan het water te vertoeven.  Aansluitend laat Carmen u ook nog kennismaken met het mondaine Travemünde, hier speelde de geschiedenis uit het boek de Buddenbrooks van Thomas Mann zich af. In de late namiddag bent u terug in Hamburg en is er voor een liefhebber nog tijd om bijvoorbeeld (optioneel) een museum zoals de Kunsthalle te bezoeken. De avond is verder zelf in te vullen.


Zondag 1 oktober

Ontbijten, uitchecken en koffer in de bus.  We hebben nog de hele ochtend te gaan en vertrekken om 09.00 uur. Carmen is weer bij ons en nu neemt ze ons mee naar de nieuwe parel van Hamburg: de ELBPHILHARMONIE. Zij vertelt honderduit over dit schitterende architectonische hoogstandje en neemt ons via een roltrap mee naar boven om via panoramavensters e.e.a. te kunnen aanschouwen.  Dan nemen wij afscheid van onze gids en heeft u nog tot 14.00 uur vrij te besteden in Hamburg. Dus tot die tijd is een museumbezoek (voor de liefhebber) nog mogelijk, maar ergens lekker lunchen in een van de vele gezellige restaurants is natuurlijk ook een optie.


CONCERTBEZOEK IN ELBPHILHARMONIE

Wilt u tijdens ons verblijf in Hamburg op een van beide avonden een voorstelling bezoeken, dan verwijzen wij u graag naar de site www.philharmonie.de/de/ticketinformationen) voor het programma en de mogelijkheid om vooraf via internet proberen een entreekaart te kopen. Hierin kunnen wij helaas niet bemiddelen. Let op: alle voorstellingen zijn vrijwel dagelijks uitverkocht.

REISINFO

Datum:  vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober 2017

Prijs:      € 229,- p.p.  toeslag 1-pk € 70,-

Inclusief : vervoer per luxe touringcar, rondleiding met Duitstalige gids in Hamburg, in Lübeck, in Travemünde en bij  Elbphilharmonie, 2 overnachtingen op basis van logies/ontbijtbuffet in het 4* NH hotel Hamburg-Altona.

Excl. Calamiteitenfonds € 2,50 en reserveringskosten € 5,- steeds per boekingsformulier.

Opstapplaatsen : Venlo, Roermond, Urmond, Maastricht en Heerlen tussen 6.00 en 7.00 uur.

LEZING:   informatie over voorbereidende lezing zie aparte vermelding hieronder

Reserveren: van maandag t/m donderdag van 09.30 – 17.00 uur telefonisch bij Jacobs Reizen in Beek 046-7501422 of stuur een mail met uw gegevens en opstapplaats naar info@jacobs-reizen.nl  LET OP: AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT

LEZING:

Ter voorbereiding op deze excursie is er op maandag 25 september 2017 een lezing door Wouter van Romondt - ook voor niet-deelnemers aan deze excursie -.

LOCATIE : VU Maasland, Carbon 6 (voormalig CBS-gebouw) Kloosterweg 1, Heerlen.

Entree € 10,00.

AANMELDEN IS NOODZAKELIJK:  via info@maasland.nl of telefonisch 046-4236520.

HAMBURG EN LÜBECK

In de lezing brengen we eerst een bezoek aan het stoere Hamburg, een belangrijke Duitse havenstad. Via het oude Rathaus in het centrum wandelen we naar het Schauspielhaus en twee mooie kerken, de St.Jacobi en de St. Petri. Daarna gaan we naar de beroemde Speicherstadt, een roodbruine wereld van stijlvolle pakhuizen die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staan. Dan nog even naar het Chilehaus in baksteen Art Decostijl. Vervolgens wandelen we naar de Kunsthalle. We bekijken hier een aantal topstukken uit de prachtige collectie van de Middeleeuwen tot hedendaagse kunst. Maar na al dat moois staat er nog een belangrijk museum op ons te wachten: het Kunst und Gewerbe Museum, een collectie toegepaste kunst in een paleisachtig gebouw. Even nog bezoeken we St. Pauli, waar het bruisende uitgaansleven voor levensgenieters voldoende bevrediging biedt. En dan als klapstuk het gloednieuwe Elbphilharmonie gebouw van de architecten Herzog en De Meuron. Wat een prachtig en bijzonder gebouw! 

Daarna behandelen we het kleine intieme Lübeck. Een mooie oude stad met heuse stadsmuren en stadspoorten zoals de mooie Holstentor. Ook de markt met het fraaie Renaissance stadhuis is zeer de moeite waard. Maar dan heeft u de zeer hoge Marienkirche nog niet gezien, een lust voor het oog. En als je in Lübeck bent moet je zeker naar het beroemde Buddenbrookhaus van de schrijver Thomas Mann gaan. Ja en dan nemen we afscheid van Lubeck met een heerlijk stuk Marzipan, de specialiteit van Lübeck.

           

Aanbevolen!!