Welkom op de site van Jacobs Reizen

 

 

 

 

 

Dagtochten

(VOL WACHTLIJST MOGELIJK) 15 augustus 2018 Park Middelheim, havenrondrit & Rubensmarkt Antwerpen

Woensdag 15 augustus, feestdag (winkels dicht) in België vanwege Maria Hemelvaart en de dag dat er een traditionele RUBENS-markt plaatsvindt in het centrum. We gaan altijd al graag naar deze bourgondische stad en zeker nu we er het prachtige Museum (park) Middelheim hebben ontdekt. Een voor velen onbekende parel maar een bezoek zeker waard. Al in de Middeleeuwen wordt "stede"Middelheim voor het eerst genoemd.

Van de 16e tot de 19e eeuw hadden gegoede Antwerpse families hier hun zomerresidentie. In de 18e eeuw wordt het kasteel in Lodewijk XVI-stijl omgebouwd en in de 19e eeuw stelt het stadsbestuur het park open voor publiek om er in 1950 voor de eerste keer een internationale beeldententoonstelling te houden. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het geweldige openluchtmuseum dat het nu is. Met wel 400 beelden die van 1900 tot heden een mooi internationaal overzicht van moderne en hedendaagse kunst vormen. Gelegen in een staaltje landschapskunst vol bijzondere bomen, met daarbij een kasteel (museum) met wisselende collecties, een halfopen paviljoen, cafe, bibliotheek en museumshop. U leest het: een bezoek meer dan waard.

Aansluitend brengen wij u naar de haven. Antwerpen heeft een van de grootste havens ter wereld. Dat gaat u zien en beleven tijdens een 90 minuten uur durende rondrit met gids. Verbaas u over deze wereld op zich. Daarna wordt u naar hartje stad gebracht en heeft u nog tijd om in alle vrijheid te genieten van de bedrijvigheid op en rond de jaarlijke, middeleeuwse Rubens-markt met oude ambachten, muziek,lekkernijen,wijnen,bieren etc.

Reisinfo: 


Datum:               Woensdag 15 augustus 2018

Prijs:                   € 36,- p.p.

Inclusief:            Bezoek Museum (park) Middelheim, havenrondrit met gids, bezoek Rubensmarkt, reserveringskosten

Opstapplaatsen: Venlo, Roermond, Urmond, Maastricht, Heerlen tussen/rond 8 en 9 uur

Reserveren:        Telefonisch bij Jacobs Reizen Beek 046-7501422 of per mail info@jacobs-reizen.nl o.v.v. naam, adres, aantal personen en opstapplaats

In samenwerking met dagblad De Limburger 

Aanbevolen!!