Welkom op de site van Jacobs Reizen

 

 

 

 

 

Dagtochten

(VOL WACHTLIJST MOGELIJK) 25 november 2017 EXPOSITIE “EDOUARD MANET EN ZIJN TIJD” IN WUPPERTAL

Edouard Manet (1832-1882) was zijn leven lang een Einzelgänger. Misschien is het juist deze onafhankelijkheid die zijn visie op kunst en op de wereld om hem heen zo vernieuwend en interessant heeft gemaakt. Zijn vaak raadselachtige werk is nog altijd fascinerend. Het Von der Heydt-Museum Wuppertal maakt met een overzichtstentoonstelling het werk van deze buitenstaander voor een breed publiek toegankelijk. De tentoonstelling presenteert zijn oeuvre, beginnend bij de eerste voorzichtige pogingen als leerling van Thomas Couture en eindigend met zijn laatste werk, de schitterende tuinschilderijen uit Rueil (1882).

                          

Manets verhouding tot politiek, levensbeschouwing en samenleving in het 19de-eeuwse Frankrijk staat centraal in de tentoonstelling. Het overzicht van zijn werk omvat ook schilderijen uit zijn Spaanse periode alsmede de bekende zeegezichten. Zijn late portretten en figuurscènes zijn vooral boeiend door de psychologische spanning tussen de hoofdrolspelers; ze lijken een beeldend voorschot te nemen op de vragen van de moderne psychoanalyse. Met zijn verrassende composities sloeg Manet een nieuwe weg in en dat maakte hem tot een baanbrekend kunstenaar die latere generaties inspireerde en nog steeds inspireert.

Dagtrip. In samenwerking met Jacobs Reizen en VU Maasland bieden wij u de mogelijkheid om op zaterdag 25 november deze unieke expositie te bezoeken en verbinden we daar een interessante stadsrondrit door Wuppertal – stad in het groen met zijn wereldberoemde Schwebebahn” - met NL-talige gids aan. Liefhebbers kunnen na het museumbezoek ook nog het centrum van Wuppertal in (op loopafstand) om te (kerst)shoppen.

REISINFO:

Datum:                                       zaterdag 25 november 2017

Prijs:                                           € 49,- p.p.

Inclusief:                                   vervoer per touringcar, entree museum & reserveringskosten,    

                                                     stadsrondrit met NL-talige gids, vrij bezoek Wuppertal-centrum.

Opstapplaatsen:                      Venlo, Roermond, Urmond, Maastricht, Heerlen tussen 8 en 9 uur.

                                                     Aanvang thuisreis om 17.30 uur.

Reserveren:                              via tel.no. 046-7501422 (ma t/m do 09.30-17.00 uur) of via info@jacobs-reizen.nl

LEZING:                                    

ter voorbereiding op dit bezoek door Wouter van Romondt op  woensdag 22 november om 14.00 uur bij locatie VU MAASLAND, Carbon 6, Kloosterweg 1, Heerlen. Entree € 10,- (met kortingsbon uit de krant € 7,50). Aanmelden via info@vumaasland.nl of tel. 046-4236520

Aanbevolen!!